Atestat Medicina Adicției pentru medici

4612

În perioada octombrie 2023 – februarie 2025, la Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași, se va desfășura pregătirea teoretică și practică a cursului postuniversitar în vederea obținerii ATESTAT MEDICINA ADICȚIEI.

Cursul postuniversitar este organizat de către Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, conform Ordinului nr.412/2023 pentru aprobarea Catalogului național de programe de studii complementare de atestate de către medici.

Lectorii și formatorii sunt specialiști și cadre universitare din întreaga țară, care vor contribui esențial la pregătirea competențelor medicilor participanți.

Programa analitică aprobată cuprinde 10 module teoretice și două module practice, însumând un număr de 360 de ore de educație medicală.

Se pot înscrie medici specialiști/primari din diverse specialități clinice, conform Catalogului național.

Formarea în Medicina adicției este un domeniu prioritar pentru dezvoltarea abilităților și competenței medicilor din diverse specialități clinice în managementul clinic și terapeutic al adicțiilor, problematica adicțiilor în România constituind o urgență de sănătate publică atât prin dimensiune, cât și prin reverberațiile medico-sociale.

Înscrierile vor începe în curând la UMF Iași, cu avizul coordonatorilor de program, locurile fiind limitate.