În perioada de izolare, cei mai mulţi copii au avut probleme cu somnul, au fost anxioşi sau iritabili STUDIU

644

În perioada de izolare impusă pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, cei mai mulţi copii au avut probleme cu somnul, au fost anxioşi sau iritabili, potrivit unui studiu prezentat de Ministerul Sănătăţii din Italia.

Potrivit Ministerului, studiul a fost realizat pe baza unui sondaj la nivel naţional efectuat de spitalul pentru copii Gaslini din Genova pe un eşantion de 6.800 de familii, dintre care 3.251 cu copii.

Rezultatele au sugerat că 65% dintre copiii de sub şase ani şi 71% dintre cei cu vârsta cuprinsă între 6-18 ani au raportat „probleme de comportament sau simptome de regresie”, a precizat spitalul.

Cele mai frecvente probleme în ceea ce priveşte copiii sub 6 ani au fost tulburările de somn, iritabilitatea şi anxietatea, iar la cei mai mari, dificultăţile de respiraţie, tulburările de somn şi proasta dispoziţie.

Potrivit cercetătorilor, adolescenţii s-au dus la culcare mai târziu şi au avut probleme în a se trezi dimineaţa, experimentând ceea ce a fost descris de către aceştia drept „o schimbare de fus orar acasă”.

Italia a fost prima ţară din Europa care a intrat în carantină la nivel naţional, pe 10 martie. Măsurile de auto-izolare la domiciliu au fost eliminate treptat începând din 4 mai.

Italia a fost una dintre cele mai afectate ţări de noul coronavirus la nivel mondial. Luni, Agenţia de Protecţie Civilă plasa bilanţul epidemiei de COVID-19 în această ţară la 237.290 de contaminări şi 34.371 de decese.

Sursa: AGERPRES