Internet Gaming Disorder/Gaming Disorder

1116

Încă de la introducerea sa de către Young (1998), folosirea excesivă a  jocurilor video, ca modalitate de recreere, a fost un subiect de dezbatere controversat, deoarece s-a considerat că se tinde a se patologiza un hobby.

În timp, jocurile video au devenit o parte normativă a culturii occidentale, iar pentru majoritatea jucătorilor este o modalitate inofensivă și ușoară de a se relaxa, de a scăpa de stresul cotidian și de a socializa (în cazul jocurilor online ce implică o comunitate).

Odată cu dezvoltarea rapidă a tehnologiei și accesul facil la aceasta, numeroase studii epidemiologice ( ex: Olanda,Germania) au observat că prevalența gaming-ului necontrolat depășește 1% din populația generală, cu valori mult mai mari în rândul adolescenților. De exemplu, în Coreea de Sud-țara cu cea mai mare viteză de internet, prevalența acestui tip de comportament adictiv este de 12.5 % din adolescenți și 5.8% din populația adultă.

Internet Gaming Disorder/Gaming Disorder – dr. Șlincu Dana-Genoveva, medic rezident – Institutul de Psihiatrie „Socola” Iaşi

Citiţi continuarea articolului, accesând link-ul următor: Internet Gaming Disorder-Gaming Disorder