Medic din Iași: A iubi nu este doar despre a atinge, nu este despre a strânge în brațe

878

Un medic psihiatru ieșean, dr. Ovidiu Alexinschi, subliniază într-un mesaj postat pe o rețea de socializare că anul acesta Paștele va trebui sărbătorit într-o altă manieră. Astfel, dragostea față de părinți sau bunici va putea fi arătată prin păstrarea distanței fizice, însă fiind alături de aceștia sufletește. Redăm integral mesajul acestuia:

„Pastele este sarbatoarea cea mai importanta a crestinatatii.Simbolizeaza renasterea, speranta, sacrificiul, iubirea altruista. Prin traditie, Pastele se sarbatoreste in familie si semnifica unitate, legatura sufleteasca, apropiere, sentimentul apartenentei. Dar nici o distanta fizica nu poate sterge apropierea sufleteasca, sentimentele profunde, iubirea celor dragi. Pentru ca de acest Paste, a fi aproape inseamna a sta departe. De acest Paste a ne iubi parintii sau pe dragii nostri bunici inseamna a pastra distanta. Inseamna a fi departe fizic, dar alaturi sufleteste, emotional.

Pentru ca a iubi nu este doar despre a atinge, nu este despre a strange in brate. Nu si acum. Nu de acest Paste. De acest Paste, distanta dintre noi face diferenta. Acum, mai mult decat oricand, a iubi este despre spiritualitate, sentimente, legaturi emotionale profunde.

De acest Paste eu stau acasa.

Si sper din tot sufletul ca si tu.

Paste fericit”! #staiacasa

Sursa: Ziarul de Iași