Moleculă capabilă să neutralizeze total noul coronavirus

639

Oamenii de știință de la Universitatea din Pittsburgh au descoperit cea mai mică moleculă biologică în stare să neutralizeze total virusul SARS-CoV-2.

Este vorba despre un compus proteic, de 10 ori mai mică decât un anticorp și care a fost folosit pentru dezvoltarea preparataului Ab8 împotriva coronavirusului. Un articol pe această temă a fost publicat în revista Cell.

Rezultatele studiile efectuate au arătat că Ab8 este foarte eficient în prevederea și tratarea infecției provocate de SARS-CoV-2 la șoareci și hamsteri.

Dimensiunea redusă a moleculei sporește capacitatea ei de intra în țesuturi, ceea ce ajută la o mai bună neutralizare a noului virus și, de asemenea, permite ca medicamentul să fie administrat prin inhalare.

Medicamentul nu se leagă de moleculele omului, ceea ce înseamnă și minime efecte secundare negative. Minuscula moleculă a fost descoperită după ce au fost analizate 100 miliarde de potențiale molecule ce se pot prinde de proteina S a coronavirusului, vinovată de infectarea cu agentul patogen a moleculei umane.

Când un compus proteic fuzionează cu un segment din imunoglobulină pentru a forma Ab8, el preia, practic, funcțiile unui anticorp.

Sursa: DC Medical