Rezultat negativ în urma retestării unui medic de la Socola pentru COVID-19

795

Managerul Institutului de Psihiatrie Socola, Bogdan Şaramet, a anunţat sâmbătă că al doilea test pentru COVID-19 efectuat unui medic a ieşit negativ, după ce primul fusese pozitiv.

Medicul de la Socola a fost confirmat iniţial pozitiv la COVID-19 în cursul serii de joi. El a cerut efectuarea testului pentru noul coronavirus imediat după ce a început să se simtă rău şi să aibă febră.

„Se dovedeşte că medicul nu este infectat, starea lui este foarte bună. El a plecat de la Spitalul de Boli Infecţioase, unde s-a aflat în izolare într-o rezervă în care se mai afla o persoană posibil infectată. Am fost anunţaţi că în următoarele 14 zile medicul se va autoizola”, a declarat managerul Institutului de Psihiatrie Socola.

Potrivit sursei citate, rezultatele analizelor medicale arată că nici pacienţii medicului nu sunt infectaţi cu noul coronavirus.

„Primim tot mai multe rezultate negative. Astăzi au ajuns 23 din probele prelevate în cursul zilei de vineri de la pacienţi. Niciuna nu este pozitivă la COVID-19”, a precizat managerul Institutului Socola.

Joi seara, un medic şi un asistent medical de la Institutul de Psihiatrie Socola au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu noul coronavirus. Cele două cadre medicale lucrează în pavilioane şi clinici diferite.

Potrivit managerului Institutului de Psihiatrie Socola, în cursul zilei de vineri au fost prelevate 30 de probe de la personalul medical şi de la pacienţi.

Sursa: AGERPRES